Název:
Moderní analytické metody při analýze pivovarských produktů a meziproduktů
Autoři:
Mimochodková, Petra Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce je zaměřena na použití analytických metod ve vztahu ke stanovování jednotlivých vlastností a komponent pivovarských meziproduktů a produktů. Nejprve byly popsány základní principy výroby piva. Další kapitola se zaobírá problematikou konvenčních analytických metod, které jsou dodnes využívány v praxi. Na závěr jsou popsány vybrané novodobé metody používané v pivovarsko -- sladařské analytice.This bacelor thesis is focused on the application of analytical methods in relation to the determination of individual properties and components of brewing intermediates and products. First of all were be described the basic principles of the production of beer. The next chapter discusses the problems of the conventional analytical methods, which are still used in practice. In conclusion are described selected modern methods used in the brewery -- malting analyst.
Klíčová slova:
analýza; chromatografie; pivo