Název:
Statistická analýza konzumace stolního vína v České republice se specifickým zaměřením na víno krabicové
Překlad názvu:
Statistical analysis of the consumption of table wine in the Czech Republic with a specific focus on boxed wine
Autoři:
Procházková, Romana ; Šimpach, Ondřej (vedoucí práce) ; Jeřábková, Věra (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2012
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této práce je statistická analýza konzumace stolního vína v České republice se specifickým zaměřením na víno krabicové. Práce je rozdělena do tří částí. První, teoretická část popisuje základní pojmy a statistické metody, použité v praktické části této práce. Druhá část analyzuje odpovědi respondentů na položené otázky z šetření MML-TGI (Market & Media & Lifestyle -- Target Group Index). Třetí část je zaměřena na analýzu časových řad - vývoje cen stolních vín. V závěru jsou shrnuty výsledky této práce. Na základě přístupu polynomiální regrese jsou vyrovnány časové řady průměrných cen jednotlivých druhů stolních vín, které jsou přehledně zobrazeny v grafech.The aim of this work is a statistical analysis of the consumption of table wine in the Czech Republic with a specific focus on boxed wine. The work is divided into three parts. The first section describes the basic theoretical concepts and statistical methods used in the practical part of this work. The second part analyzes the respondents' answers to survey questions of MML-TGI (Market & Media & Lifestyle -- Target Group Index). The third part is focused on the analysis of time series - the evolution of prices of table wines. The conclusion summarizes the results of this work. Based on the polynomial regression approach the time series of average prices for individual types of table wine are aligned, and they are clearly shown in the graphs.
Klíčová slova:
kontingenční tabulka; polynomiální regrese; víno; časové řady; pivot table; polynomial regression; time series; wine
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/32214