Název:
Analýza faktorů ovlivňujících výkrm kuřat
Překlad názvu:
Analysis of factors affecting fattening of chickens
Autoři:
OBERMAJEROVÁ, Barbora Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Drůbeží maso patří do základního sortimentu výživy obyvatelstva. Maso intenzivně vykrmované drůbeže je zdrojem lehce stravitelných bílkovin, lipidů, minerálních látek a vitamínů. Cílem bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši, která je zaměřená na intenzitu růstu, jatečnou užitkovost, kvalitu a složení masa kuřecích brojlerů. Dále jsou popsány vnější a vnitřní faktory, které je ovlivňují, tj. genetické založení, hybridní kombinace, pohlaví, věk, výživa, mikroklima, způsob ustájení a zdravotní stav drůbeže.Poultry meat belongs to the basic assortment of human nutrition. The meat of an intensively fattened poultry is a source of easily digestible proteins, lipids, mineral substances and vitamins. The aim of this bachelor´s thesis was to write out a literature review, which is focused on the intensity of growth, carcass yield, quality and composition of broiler chickens meat. The following describes the internal and external factors that affect them, i.e. genetic foundation, hybrid combination, sex, age, nutrition, microclimate, way of rearing and health condition of poultry.
Klíčová slova:
kuřecí brojler; vnitřní vlivy; vnější vlivy; výkrm; chicken broiler; external influences; fattening; internal influences Citace: OBERMAJEROVÁ, Barbora. Analýza faktorů ovlivňujících výkrm kuřat. České Budějovice, 2013. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/29086