Název:
Možnosti aplikace vybraných odrůd chmele při výrobě piva
Autoři:
Písková, Veronika Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce na téma ,,Možnosti aplikace vybraných odrůd chmele při výrobě piva" se zabývá širokou problematikou odrůd chmelů, které jsou využívány pro výrobu piva. Práce je zaměřena na odrůdy používané pro vaření Českého piva, ale i piva jiných proveniencí. Ve své práci zpracovávám chmely pěstované v České republice, mezi nimiž jsou chmely aromatické, hořké a jinak speciální. Dále také chmely zahraniční. V praktické části bylo celkem uvařeno 8 vzorků piva s použitím různých odrůd chmele a následně byla u těchto vzorků provedena analytická měření a senzorická analýza.The Master thesis which is called ,,The possibilities of application of selected hop varieties in the manufacturing process of beer" deals with wide issued concerning hop varieties, which are used in beer production. The thesis is focused on the varieties which are used for brewing of beer in the Czech republic and also for beer from the other provenances. In my thesis, I examine the aromatic, bitter and special hops which are grown not only in the Czech republic but also in foreign countries. In the practical part, there were brewed 8 samples of beer in total by using different hop varieties. Subsequently, there was made analytical measurements and sensory analysis of these samples.
Klíčová slova:
hořké kyseliny; odrůdy chmele; pěstitelské oblasti; české pivo