Název:
Vliv bezmikrobního prostředí na vývoj senzibilizace a tolerance k hlavní složce březového pylu Bet v 1 u myší
Překlad názvu:
Influence of germ-free conditions on the development of sensitization and tolerance to the main compound of brich pollen Bet v 1 in mice
Autoři:
Kozáková, Hana ; Repa, A. ; Štěpánková, Renata ; Hrnčíř, Tomáš ; Hudcovic, Tomáš ; Tlaskalová, Helena ; Pollak, A. ; Wiedermann, U. Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Kongres českých a slovenských imunologů /11./, Hradec Králové (CZ), 2006-10-25 / 2006-10-28
Rok:
2006
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Březový pyl patří mezi nejrozšířenější vzduchem šířené alergeny střední a severní Evropy. Vliv střevní mikroflóry na senzibilizaci a navození slizniční toleranci k hlavní alergizující komponentě březového pylu - Bet v 1, dosud studován nebyl. Bezmikrobní a konvenční myši byly sondovány Bet v 1 intragastricky a intranasálně a po té byly senzitizovány subkutálně Bet v 1. Byla navozena tolerance nezávisle na přítomnosti bakterií, která se odrazila ve snížené hladině IgE a změněné cytokinové produkciBirch pollen is one of the most frequent airborne allergen of Central and North Europe. The effect of intestinal microflora on sensitization and mucosal tolerance to main component of birch pollen Bet v 1 did not be study yet. Germ-free and conventional mice were administrated intragastrically or intranasally with Bet v 1 following by subcutaneous injections of Bet v 1. Tolerance was established independently on microflora present resulting decreased level of IgE and changed cytokine production
Klíčová slova:
birch pollen allergy; tolerance Číslo projektu: CEZ:AV0Z50200510 (CEP), GA303/05/2249 (CEP) Poskytovatel projektu: GA ČR Zdrojový dokument: Kongres českých a slovenských imunologů /11./
Instituce: Mikrobiologický ústav AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný v příslušném ústavu Akademie věd ČR. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0143362