Název: Využití různých technik enkapsulace k řízenému uvolňování aktivních látek v potravinářských a kosmetických přípravcích
Překlad názvu: Use of some encapsulation techniques to controlled release of active substances in food and cosmetics products.
Autoři: Skoumalová, Petra ; Rittich, Bohuslav (oponent) ; Kráčmar, Stanislav (oponent) ; Márová, Ivana (vedoucí práce)
Typ dokumentu: Disertační práce
Rok: 2015
Jazyk: cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstrakt: [cze] [eng]

Klíčová slova: analytická centrifugace; antimikrobiální aktivita; antioxidanty; dynamický rozptyl světla; enkapsulace; enzymy; imobilizace; kofein; liposomy; lysozym; nisin; polysacharidové částice; probiotika; průtoková cytometrie; částice zlata; analytical centrifugation; antimicrobial activity; antioxidants; caffeine; dynamic light scattering; encapsulation; enzymes; flow cytometry; gold nanoparticle; immobilization; liposomes; lysozyme; nisin; polysaccharide particles; probiotic bacteria

Instituce: Vysoké učení technické v Brně (web)
Informace o dostupnosti dokumentu: Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT.
Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/51757

Trvalý odkaz NUŠL: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-606476


Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Školství > Veřejné vysoké školy > Vysoké učení technické v Brně
Vysokoškolské kvalifikační práce > Disertační práce
 Záznam vytvořen dne 2024-04-02, naposledy upraven 2024-04-03.


Není přiložen dokument
  • Exportovat ve formátu DC, NUŠL, RIS
  • Sdílet